Forumul turistic din Romania

Un forum despre turism si calatorii
 
AcasaAcasa  CalendarCalendar  FAQFAQ  CautareCautare  MembriMembri  GrupuriGrupuri  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  

Distribuiţi | 
 

  BUFTEA

In jos 
AutorMesaj
BOSEL

avatar

Mesaje : 126
Data de inscriere : 14/06/2010
Varsta : 31
Localizare : BUCURESTI

MesajSubiect: BUFTEA   Sam 04 Iun 2011, 19:54

Buftea este reședința județului Ilfov, Muntenia, România. La ultimul recensământ populația era de 20.762 locuitori.Orașul Buftea se află așezat în partea de nord-vest a județului Ilfov, la 20 km nord de București, în Câmpia Vlăsiei, fiind străbătut de la nord la sud de râul Colentina, cu o salbă de lacuri și fiind înconjurat de o perdea deasă de păduri rămase aici mărturie a vechiului codru al Vlăsiei.

Malurile sinuoase ale Colentinei au adăpostit din cele mai vechi timpuri numeroase asezări omenești favorizate de condițiile naturale ale acestei zone. Datorită cercetărilor arhelologice s-a dovedit continua și intensa locuire umană. S-au descoperit: o vatră de locuire paleolitică ,o așezare neolitică, 8 din epoca bronzului, 4 din epoca fierului, 12 din secolele al III-lea–al IV-lea, 2 din secolele al VI-lea–al VII-lea, 5 din secolele al IX-lea–al XI-lea, un tabu al vieții pe aceste zone.

Ca urmare a cercetărilor efectuate a fost identificată cea mai veche așezare de pe teritoriul actual al orașului Buftea, satul medieval Mănești de pe râul Colentina—așezare dovedită încă din perioada lui Mircea cel Bătrân, menționat pentru prima oară într-un hrisov dat de Alexandru al II-lea lui Mircea Voievod la 15 iunie 1577 prin care Domnul dăruia satul „cu tot hotarul” după ce-l moștenise de la bunicul său Mihnea.

Buftea, devenit oraș prin Hotărârea Consiliului de Miniștri nr. 1113 din 27 mai 1968, este menționat pentru prima dată în hrisoavele vremii la 20 iulie 1752. Noua localitate cuprinsă în documente era continuatoarea satului Mănești.

Locuitorii orașului au participat la războiul de independență al României din 1877-1878, precum și la primul război mondial, numele celor morți atunci fiind scrise pe Monumentul Eroilor din centrul orașului.

Datorită Prințului Barbu Știrbei, s-a realizat Fabrica de Conserve (1903), Fabrica de Vată (1900), Școala profesională (1902), Liceul (1924) opera lui Toma T. Socolescu, Biserica Sfânta Varvara (1934), Ateneu Popular (1934), Biblioteca Populară (1924).

La Buftea s-a semnat Tratatul Preliminar de Pace între România și Puterile Centrale la 5-18 martie, pe baza căruia încep la București la 9-22 martie tratativele în vederea încheierii păcii. Parafarea tratatului preliminar a avut loc la Palatul lui Știrbei aflat pe Domeniul Știrbei din Buftea semnat de guvernul condus de Alexandru Marghiloman.

Economia orașului Buftea cunoaște integrarea și orientarea ei în economia de piață. S-a schimbat peisajul industrial al orașului, s-au înființat unități private de o importanță deosebită, s-au înființat societăți comerciale pe diferite profile, s-au construit două hale moderne, s-a dat în folosință o Stație de benzină în zona Cartierul Cinematografic, s-a înființat sistemul bancar. Resursele naturale ale solului acestei zone au oferit condiții din cele mai favorabile dezvoltării agriculturii. Ocrotirea sanatatii si asistentei sociale au cunoscut o dezvoltare substantiala. S-a extins reteaua de gaze si apa.

În domeniul vieții spirituale s-a construit o biserică în Cartierul Studio.

În domeniul învățământului s-a acordat o nouă orientare corespunzătoare cerințelor actuale introducându-se studiul informaticii și a religiei.

S-a înființat sistemul prestărilor de servicii și al transportului de călători, astăzi operează două linii de transport călători.

S-a dat în folosință centrala pentru alimentarea cu energie termică a Liceului Industrial "Acd. Dumitru Dumitrescu".

A intrat în tradiția orașului organizarea Târgului de Toamnă precum și a târgului săptămânal de animale.

În Buftea se află numeroase vestigii istorice: Palatul Barbu Știrbei, Capela, biserici, monumente istorice (Biserica din Cartierul Buciumeni construită în 1787, Mănăstirea Carna), Monumentul Eroilor 1916-3918, Casa țărănească (1891), Conacul lui Oțeteleșteanu.

Dar în același timp, de orașul Buftea este legat numele unor personalități care s-au născut pe aceste meleaguri sau au desfășurat o vie activitate. Printre aceștia, se numără pe acad. Dumitru Dumitrescu, prof. dr. Tutunaru Dumitru, sculptorul Ion Vlad, poetul Dimitrie Stelaru, prof. dr. docent Florea Oprea.[necesită citare]

Prin condițiile sale naturale, Buftea este un important obiectiv turistic, având în vedere așezarea de care dispune înconjurat de o salbă de lacuri, Parcul Știrbei și Baza Turistică „Calul Bălan”. SURSA: http://ro.wikipedia.org/wiki/Buftea
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
emtixMesaje : 3
Data de inscriere : 03/07/2011

MesajSubiect: Re: BUFTEA   Dum 03 Iul 2011, 12:22

Din ce in ce mai mult scade populatia in Buftea.
tot mai multi migreaza si cel mai rau este ca natalitatea a inceput sa scada rau rau
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://www.instalatii-amenajari.com.ro
 
BUFTEA
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul turistic din Romania :: ORASE :: BUCURESTI SI JUDETUL ILFOV-
Mergi direct la: